sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Katsaus vuoteen 2011

Happy new year
Happy new year
May we all have a vision now and then
Of a world where every neighbour is a friend
Happy new year
Happy new year
May we all have our hopes, our will to try
If we don't we might as well lay down and die
- Abba / Happy New Year

Hyvää uutta vuotta 2012 kaikille blogin lukijoille! Toivottavasti uusi vuosi on edellistä parempi, vaikka paljon hyvää mahtui menneeseenkin vuoteen, toivokaamme, että edessä päin olisi vielä enemmän onnea ja iloa! Sitten katsaus siihen menneeseen vuoteen.







Tammi- ja helmikuussa iso osa ajasta kului Kaeden sosiaalistamiseen ja kouluttamiseen. Kaede oli hyvin yhteistyöhaluinen pentu, ja siitä kasvoi aivan yhtä yhteistyöhaluinen aikuinen! Lenkkeilimme myös ahkerasti pakkasta uhmaten!


Maaliskuussa Tomo kastroitiin eturauhasvaivojen vuoksi, ja samalla se rauhoittui jonkun verran. Sen jälkeen ei ole Tomon kanssa tarvinnut käydä eläinlääkärillä ollenkaan, ja vatsan toimintakin on tasoittunut hyväksi pallienpoiston jälkeen. Maaliskuussa oli kevään alkamisesta huolimatta edelleen paljon lunta maassa, ja metsässä oli yhä selkeitä polkuja ja Kaede sai juosta vapaana lenkeillä.




Huhtikuussa alkoi olla jo kevät, loppukuusta suurin osa lumesta oli sulanut, ja tunnelma oli enenevässä määrin keväinen. Näihin aikoihin Kaede alkoi olla riittävän nopea juoksemaan Tomoa karkuun, ja lumien sulettua aloimmekin käydä koirapuistossa jonkun verran. Luntahan oli niin paljon, että koirapuiston aidat olivat aika naurettavat talvella.




Toukokuussa ilmassa oli jo kesän tuntua: Tomo heitti talviturkkinsa pois käymällä uimassa (Kaede ei uinut koko kesänä) ja luonto alkoi olla ihanan vehreä. Aloin jännittää, koska Kaedelle tulee ekat juoksut, mutta niitä saikin vielä odottaa koko kesän yli...




Kesäkuussa oli mm. Rikalanmäen muinaismarkkinat, missä Kaede käyttäytyi erinomaisesti. Tomo täytti 2 vuotta ja jatkoi aikuistumistaan, emäntä täytti 20 v, eikä siitä sen enempää. Juhannuskin oli, juhlistin sitä ilman omia koiriani jossain aivan muualla kuin kotona. Kesäkuussa oli myös Tomon MH-luonnekuvaus, joka ei sinänsä valaissut kauheasti, mutta oli ihan jännittävä kokemus.



Heinäkuussa huomasin odottavani syksyä, niin hullua kuin se onkin. Kesä oli kuumimmillaan, mutta kyllä, tuuli tuoksui jo hiukan syksyltä heinäkuussa! Heinäkuussa kävimme kukonlaulun aikaan lenkillä Uutelassa, ja teimme kotimaan reissun mummoni luokse Kälviälle.



Jos heinäkuu oli pitkä, niin elokuu hurahti ohi sitäkin nopeammin. Aloitin elokuun ottamalla loman koiristani ja lähtemällä Puolaan viikinkimarkkinoille. Reissussa ollessani en koskaan ikävöi koiriani, kai kun niissä on normaalisti niin kiinni, niin lomalla olen sitten vain lomalla, ja ajattelen kaikkea muuta. Sitten aloin vuokrata Nappia (jo heinäkuussa) ja elokuussa otin taas koiriakin mukaan tallille, voi että Tomo nautti siitä!



© Maria von Hertzen

Syyskuussa kesä loppui virallisesti Pukkisaaren muinaismarkkinoihin, ja syksy alkoi muutenkin tehdä tuloaan, siis se ihana syksy, jota niin kovin rakastan. Jatkoin tallilla käymistä ja otin Tomon välillä mukaan maastoretkille, se jos mikä oli aivan mahtavaa! Syyskuussa Kaede myös aloitti ensimmäiset juoksunsa melkein päivälleen 11kk ikäisenä. Juoksut menivät ohi kivuttomasti eivätkä ne juurikaan vaikuttaneet neidin käytökseen.





Lokakuussa tapahtui jotain historiallista, nimittäin Timi ja Kaede leikkivät vetoleikkiä keskenään hetken aikaa! Lokakuussa fiilistelin edelleen syksyä, vaikka paras aika syksystä alkoikin olla jo takanapäin. Kaede täytti vuoden, ja voin tyytyväisenä todeta, että siitä on tullut juuri niin ihana kuin toivoinkin!





Marraskuu? Marraskuussa en päivittänyt blogia kertaakaan, kuvia otin hyvin vähän. Sateinen ja ikävä marraskuu, josta ei juurikaan ole muistikuvia. Eikä kuvia. Joulukuussakaan ei lunta juuri satanut. Itsenäisyyspäivänä oli lunta, ja ikuistin sen kameralle. Lenkit ovat tässä masentavassa pimeydessä olleet hävettävän lyhyitä, satunnaisina aurinkoisina päivinä ollaan kyllä ulkoiltu pidempään. Joulu tuli ja meni, ja sittenhän joulukuu olikin jo pian ohi.

© Matti Sulanto

Tomo toivottaa vauhdikasta vuotta 2012! (emäntä ja Kaedekin toivottavat)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti