perjantai 31. joulukuuta 2010

Hyvää uutta vuotta 2011!Jo on mennyt mennyt vuosi,
menköhön tämäkin vuosi,
muien vuosien mukahan,
muien päivien perästä!
Laulelkaamme, soitelkaamme!
Tehkäme iloinen ilta!
- Kanteletar I: 111

Toivotan siis kaikille blogin lukijoille onnellista ja menestyksekästä uutta vuotta 2011! Ohessa lyhyt katsaus menneseen vuoteen kuvien ja tekstin kera:

Tammikuussa 2010 Tomo alkoi aikuistua, sille tuli murkkuikä, koirapuistoissa käyminen loppui siihen. Kuvassa Tomo on 7kk, ja kuva on Malmin koirapuistosta, joka oli tuolloin naapurissamme, ja siksi kävimme siellä silloin tällöin.


Helmikuussa hankin Tomolle ensimmäisen mittatilauspannan (ja sillä tiellä sitä ollaan vieläkin ^^; ) ja vietimme aikaa Porvoossa vanhempieni luona. Alemman kuvan on ottanut Matti Sulanto.


Maaliskuussa koin valaistumisen, ja siitä lähtien olen pyrkinyt juoksuttamaan Tomoa aina silloin tällöin vapaana metsässä. Ylempi kuva on Husön metsistä, joka oli pitkään ainoa vapaanajuoksutuspaikkamme, kunnes löysin Porvoon ja Söderkullan metsät. Alemmassa kuvassa on Tomo lempipuuhassaan edellisessä asunnossa; se tarkkaili kadullakulkijoita ikkunasta, istui sängylläni noin monet kerrat.

Huhtikuussa oli vielä vähän lunta maassa, vaikka suurin osa oli jo sulanut pois. Tämä kuva Porvoon metsistä, Tomo löysi varjoisasta paikasta vielä lumen peitossa olevan alueen ja hepuloi siinä.

Tuli kevät, kesä, kuvassa Tomo on 11 kk, entisen asuntoni portailla, lieassa, ettei se karkaisi ohikulkijoiden luokse. Pihaa ei ollut aidattu. Tuo päivä oli erityisen lämmin ja mukava, teimme ystäväni kanssa käsitöitä pihalla ja koetimme pitää Tomon erossa naposteltavista.


Kesällä alkoivat puhaltaa muutoksen tuulet elämässämme, muutimme uuteen asuntoon, jonka lenkkipoluilta ensimmäinen kuva. Kävimme kesällä myös mummoni luona, sieltä toinen kuva. Kesällä oli kilpitalkoot Söderkullassa, vierailimme Mustassa Hevosessa (viimeinen kuva) veneellä, oli Saltvik, jonka ajan Tomo oli hoidossa vanhemmillani.. Tietenkään unohtamatta sitä, että kesäkuussa Tomo täytti vuoden, ja minä 19 vuotta. Kesällä innostuimme myös treenaamaan enemmän, ja kesä oli muutenkin hyvää ja aktiivista aikaa.
Sitten tuli syksy... Syksyllä aloitin ammattikorkeakoulun, aloimme käydä Tomon kanssa viehetreeneissä ja tottiksessa. Alkusyksy oli hyvää aikaa sekin, olimme kovin aktiivisia. Syksy jäi kuitenkin kovin lyhyeksi, koska talvi tuli niin äkkiä.. Loppusyksystä, loka/marraskuulta minulla ei juurikaan ole kuvia, enkä oikein muista mitä teimme Tomon kanssa silloin. Emme mitään erikoista varmaankaan...

Sitten tuli loppusyksy ja talvi marraskuussa, ja ulkokuvia on edelleenkin kovin vähän, koska on niin kovin pimeää. Jossain vaiheessa loppusyksystä tai alkutalvesta kasvoin aikuiseksi myöskin, ja ehkä sen myötä, että Kaede tuli taloon, vaikka varmasti muutkin asiat vaikuttivat siihen. Lokakuusta alkaen syksy oli sekä raskas henkisesti, että aivan valtavan ihana, mutta olen hyvin onnellinen, että syksy on mennyt ohi. Hermoja raastava se oli kaikesta huolimatta, sekä minulle että Tomolle. Kesän jälkeen elämänmuutokset ovat jatkuneet, enkä tunnu saavuttavan mitään pysyvää.


Sitten taloon tuli Kaede, pieni prinsessani, rääpäle se oli aluksi, mutta on reipastunut ja kasvanut todella paljon. Muistan kun kävin katsomassa pentuja kasvattajalla, silloin oli sankka sumu, ja olin hyvin väsynyt ajomatkan jälkeen, ja olin hyvin onnellinen, että silloin en ollut yksin, vaan joku muu tarjoutui viemään Tomon iltalenkille. Kaeden kotiuduttua olin ensimmäiset päivät kovin väsynyt, mutta nyt arki on sujunut hyvin jo pidemmän aikaa, ja olen tyytyväinen meidän kolmihenkiseen perheeseemme. Alun vaikeuksien jälkeen Tomo ja Kaede tulevat erinomaisesti toimeen.


Ja viimeisessä kuvassa Kaede, 12 viikkoa, pikku prinsessani poseeraa pihassa, naama lumessa, koska se on juuri etsinyt nappuloita lumihangesta. Vielä kerran, hyvää uutta vuotta 2011 kaikille! Postauksen ensimmäisen kuvan otin tänään päivällä ikkunan läpi, kun valo oli niin kaunis.

5 kommenttia:

 1. Eksyinpä tännekkin, lisään omaan linkkilistaan =) Ihania kuvia, varsinkin viimeinen =) Oikein hyvää uutta vuotta 2011 sinnekkin!

  VastaaPoista
 2. Hienon vuosikatsauksen olet tehnyt ja kuvat ovat tosi hyviä! Tomo on oikein komea nuori herra ja Kaede supersuloinen koiranalku. :)

  Hyvää alkavaa vuotta teille!

  T: Natskuu KC:stä ;)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Eija-h ja Natskuu, hyvääm uuttanvuotta teillekin! :)

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia oot onnistunut nappamaan! Pitäisi vissiin munkin hankkia Jedille uusi panta, että saisi muitakin kuvia kuin sellaisia, mistä panta heijastaa valon takaisin... Huoh :/

  VastaaPoista
 5. Jannika, kiitos. :) Tohon heijastamiseen vois toimia myös kuvaaminen ilman salamaa (siis jos kyseess on heijastinpanta), mut uusi pantakaan ei ole huono idea. ;D

  VastaaPoista