maanantai 10. toukokuuta 2010

Peräänkuulutetaan positiivisuutta!


Kevät tulee sateesta huolimatta ja valon mukana lisääntyy energia, jaksaminen ja hyväntuulisuus. Nyt on siis hyvä aika peräänkuuluttaa positiivisuutta. Ihan liian usein kuulee ihmisten sanovan sellaisia asioita, kuten "ei se toimi kuitenkaan" tai "mikään ei auta". Tämän kirjoituksen tarkoitus ei ole olla saarna, koska saarnaamisesta ei pidä kukaan. Haluan vain kertoa, kuinka minä olen saavuttanut parempia tuloksia jo pelkästään olemalla positiivinen ja ajattelemalla, että kaikki menee mahtavasti.

Koska omat ajatuksemme vaikuttavat suoraan mielentilaamme, toimintaamme ja olemukseemme, ja sitä kautta koiriimme, on ensiarvoisen tärkeää ajatella positiivisesti. Itse olen huomannut valtavaa edistystä ihan kaikessa, kun olen vaihtanut asenteen astetta valoisampaan. Sen huomaa heti, Tomo tottelee ja kuuntelee paljon paremmin, kun kutsun sitä iloisesti ja kannustan esim. ohituksissa koko ajan. Jos taas ajattelen, että no nyt se rähinä taas alkoi, tai epäröin vähääkään, niin se on melkein varmaa, että ei suju hyvin.

Ei tietenkään ole helppoa vaihtaa asennetta positiiviseksi, jos kaikki on jossain tilanteessa aina mennyt pieleen. Yrittäminen kuitenkin kannattaa, ja kun saa yhdenkin onnistuneen kokemuksen, on tuhat kertaa helpompaa jatkaa siitä ylöspäin.

Tomon kanssa on muutenkin ensiarvoisen tärkeää olla hyvin positiivinen ja käyttää positiivisia vahvisteita. Koska se on kova luonteeltaan, mutta toisaalta herkkis, toimii positiivinen vahviste halutusta toiminnasta kaikkein parhaiten. Elikkä siis palkkaa, paljon ja usein! Huomaa heti, mitä taitoja on harjoiteltu yksinomaan palkkauksen voimin, ja missä taas käytetty pakotteita. Luoksetulo ja irtipäästäminen ovat meillä tosi hyvin hallussa, ja kappas vain, niihin olen siinä mielessä panostanut, että olen pyrkinyt olemaan aina iloinen kun kutsun koiraa tai otan siltä jonkun tavaran. Odottaminen taas ("pysähdy ja seiso paikallasi kunnes saat taas luvan liikkua") ei suju ollenkaan niin hyvin, koska mikäli Tomo lähtee liian aikaisin liikkeelle, seuraa nykäys hihnasta. Alunperinkin olisi pitänyt opettaa koko käsky eri tavalla, koska vapaana ollessaan Tomo ei tottele ko. käskyä ollenkaan. Lähtee huitelemaan milloin huvittaa. Syykin lienee selvä.

Noh, nyt eksyin jo harhateille. Hyvää kevättä ihmisille, ja tsemppiä kaikille ongelmien kanssa painiville. :peukku: Mekin kaivetaan se positiivisuus esiin, kun lähdetään keskiviikkona junalla Kokkolaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti