perjantai 6. marraskuuta 2009

Talvi tuli.

Talvi tuli ja lunta. Aamulla kun katsoi ulos ikkunasta, oli mahtavaa kun maassa oli lunta. Menimme Tomon kanssa heti ulos pellolle ihmettelemään asiaa, eikä kello ollut edes kahdeksaa tuolloin 8) Kuitenkin oli kivaa ja otin kuvia, joista suurin osa tosin oli ihan tärähtäneitä aamuhämärän vuoksi.

Sain Tomon lämpömanttelinkin valmiiksi. Kovin hieno siitä ei tullut, kun ajatteli tekoprosessin ihan monimutkaisesti, vaikka olisin voinut tehdä sen paljon helpommin ja siistimmin. ^^; Lämmin se taisi kuitenkin olla, ja istui Tomon päälle erinomaisesti. Pääsimme iltapäivällä heti testaamaan sen, koska alkoi pyryttää ja sataa lisää lunta.

Manttelin päällikangas on vedenpitävää Autex-kangasta, joka maksoi Eurokankaassa muistaakseni 5,90e/m. Mantteliin meni 70 cm tuota kangasta. Vuorikankaat oli jo kotona ennestään, joten halvalla pääsin. Kustannuksista höpötin tänne tosin jo aiemmin. Otin kaavat Tomon vanhasta manttelista, joka on kaupasta ostettu, ja lisäsin vain selän pituuteen 15 cm, vähän kasvunvaraa siis ;) Myös etukappaleen (siis tuo joka peittää ryntäät ja tulee vatsan alle) kaavoitusta muutin hieman, ja se kiinnittyy tarroilla kummaltakin puolelta. Kokonaan irtonainen kappale siis, ja näin ollen manttelin pukeminen on äärimmäisen helppoa, ja sen istuvuutta voi hyvin säädellä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti