sunnuntai 15. marraskuuta 2009

Asiaa ruokinnasta

Tomolla on ollut kamalasti vatsavaivoja taas viime aikoina. Nyt se on oksentanut muutaman päivän välein, riippumatta siitä, mitä olen sille syöttänyt. Nappulaa kuivana, raejuustoa, lihaa, ja mikään ei ole ollu hyvä. Kaikki ruoka-aineet ovat olleet tuttuja, eli mitään uutta ei ole ollut. Vaikka eipä sekään tunnu vaikuttavan. Alkuviikosta käydään eläinlääkärillä varmistamassa, ettei ole mitään vakavaa, koska jatkuva oksentelu voisi viitata siihen, että maha on syystä tai toisesta ärtynyt.

Siis ruokintaa täytyy todellakin miettiä. Nyt annoin sille nappulat kostutettuina reiluun määrään vettä, ja ruoka on pysynyt sisällä. Mielelläni pitäisin Tomon ns. sekaruokinnalla, niin kuin se on ollut tähänkin asti koko elämänsä. Seuraavaan Kennelrehun tilaukseen tulee kuulumaan kalkkunan ja poron lihaa, kalkkunaa siksi, että se on broilerin lisäksi dalmikselle sopivinta lihaa melko alhaisen puriinipitoisuutensa vuoksi. Ja poroa siksi, koska riistassa on niinikään alhaisempi puriinipitoisuus verrattuna esim. naudanlihaan, ja se on näyttänyt sopivan Tomon vatsalle hyvin.

Viime viikolla soitin eläinlääkärille kysyäkseni neuvoa, mutta kun en Hill'sin kalliita erikoispöperöitä halua koiralleni syöttää, niin eipä lääkäri osannut muuta sanoa, kuin että seuraile, jos ei mitään akuuttia tule. Ehdotti tosiaan siirtämään pennun "herkille koirille" tarkoitetulle nappulalle ja kaupitteli 23 e / 2 kg maksavaa Hill'sin i/d sapuskaa, jonka toimivuudesta ei ole edes takeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti