perjantai 6. elokuuta 2010

Kantarelleja ja ohituksia

- ja vähän muutakin. Paljon on tapahtunut viime päivityksen jälkeen, yritän nyt tiivistää kaiken yhteen postaukseen.

Ensinnäkin Saltvik on ohi, ja Tomo oli käyttäytynyt suurimmaksi osaksi hyvin vanhempieni luona. Se oli tosi iloinen, kun palasin kotiin, ja tervehti hymyillen oikein leveästi. Saltvikiin ilmeisesti olisi voinut ottaa koiran mukaan, joten ensi vuonna ehkäpä Tomon ei tarvitsekaan olla hoidossa. Saapa nähdä.

Toiseksi kantarelli-kurssi alkoi. Ensimmäisellä kerralla opeteltiin vaan naksuttimen käyttöä, kun se ei ollut tuttu kaikille kurssilla olijoille. Tomo oli mukavan motivoitunut, eikä ottanut paineita toisista koirista, alkuun se vain vähän murisi, mutta keskittyi loppuajan tosi hyvin minuun. Ei siis tehty mitään erikoista, naksuttimen avulla harjoiteltiin kontaktia ja maahanmenoa. Huomasin myös, että Tomo reagoi paremmin hyvä-sanaan, kuin naksuttimeen.

Kolmanneksi eläinlääkäri, siis se kontrollikäynti. Tulehdusta ei enää ollut, mutta kuulemma virtsassa oli edelleen valtavasti siittiöitä. Viriili mies siis. Eläinlääkärin mukaan vaiva uusii yleensä noin puolen vuoden välein, joten viimeistään puolen vuoden kuluttua kannattaa antaa ennaltaehkäisevästi hormonipistos, ellei aikaisemmin ole jo oireita. Jos vaivasta tulee kovin hankala, niin siinä tapauksessa Tomolta lähtee pallit pois. Onneksi on vakuutus.

Neljänneksi ohituskurssi. Kouluttaja oli tosi mukava, ja kurssi alkoi hyvissä merkeissä. Tällä kertaa Tomo tosin kävi aika kovasti kierroksilla toisista koirista, mutta kun päästiin harjoittelemaan, niin se otti taas tosi hyvin kontaktia ja ohitukset sujui tosi mallikkaasti. Kouluttaja kehotti meitä välttelemään ohitustilanteita, jos vain suinkin mahdollista, mutta eihän siitä tullut tänään lenkillä mitään. Kävimme uimassa, ja rannalla tuli vastaan neljä (!) spanielia. Kun olimme lähdössä rannalta, tuli vastaan sakemanni, ja tästä Tomo veti kauheat kierrokset, kun se oli jo valmiiksi innoissaan uimisesta. Ajattelin viedä sen tyhjään koirapuistoon juoksemaan hepulit, mutta sitten puistoon tulikin kaksi rotikkaa + kaksi kiinanharjakoiraa, ja meidän piti lähteä. Ja taas valtavat kierrokset ja rähinä. Että se siitä stressaavien ohitustilanteiden välttämisestä...

Viidenneksi, keitin Tomolle tänään puuroa, ja makupaloiksi keitin & kuivasin possun sydäntä. Puuro onnistui hyvin, tein kaksi satsia, koska kaikki ei olisi mahtunut yhteen kattilaan. :D Lihat tietysti raakana, parsakaalin kypsennin, koska raakana & kokonaisena Tomo oksentaa sen. Viljoja keitin pitkään, varmaan puolisen tuntia tai ylikin. Lihan ja muiden suhde on noissa puuroissa noin 50/50.

Ensimmäiseen satsiin laitoin
- 2 dl kauraa
- hiukan riisiä
- n. 1 l vettä
- 700 g kalkkunaa
- 400 g rasvaista sikanautaa
- vähän parsakaalia

Ja toiseen satsiin
- 1 dl kauraa
- 1 dl riisiä
- n. 1 l vettä
- 1 rkl pellavansiemenrouhetta
- 1 kg jauhelihaa
- 800 g naudanmahaa
- kasvismössöä n. 7 dl

Tänään annoin Tomolle puuroa ruoaksi, ja hyvin kelpasi. Jos vatsalle sopii, niin tätä varmaan teen lisääkin, ja syöttelen nappulat pikkuhiljaa pois. Johan se olisi varmaan viides kerta, kun meidän pitää jättää nappulat pois, ja aina palautan ne takaisin, kun ovat niin käteviä. Ruokinta ilman nappulaa vaatii vaan niin paljon enemmän suunnittelua...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti