torstai 19. elokuuta 2010

Hieno, hieno koira!

Tänään oli ohituskurssin viimeinen kerta. Jäi kurssista hyvä maku suuhun, tosi mukava kouluttaja ja tosi mukavat kurssikaverit, vaikkei heille paljonkaan tullut juteltua. Söpöjä koiria myöskin. Tomo oli ihan mahtava, selkeää kehitystä tapahtui kurssin alusta, jolloin se haukkui ja rähjäsi hallin pihassa muille, ja nyt lopuksi katseli muita rauhassa ja otti kontaktia heti pyydettäessä! Nyt kun vaan saadaan ohitukset toimimaan samalla tavalla arkielämässä - löysällä hihnalla, kiinnittämättä sen enempää huomiota vastaantulijaan.

Kysyin kouluttajalta mielipidettä, että mistä Tomon rähinä voisi johtua. Se kun ei edelleenkään ole mielestäni vihainen eikä aggressiivinen, ja kouluttaja oli samaa mieltä - Tomo näyttää ystävälliseltä ja rauhalliselta, eikä ollenkaan vaikuta siltä, että se olisi valmis tappamaan jokaisen, joka tulee liian lähelle. Itse tiedän, että ainakin ylikierroksilla Tomo alkaa rähistä, jos se ei pääse purkamaan kierroksia johonkin. Hihnan kiristyminen aiheuttaa kierrosten nousua melko usein, esim. jos Tomolla on kova hinku toisen luokse, ja hihna kiristyy, on takuuvarmaa, että se räjähtää. Ihmisten kohdalla tapahtuu haukkuminen, ulvonta, ja mahdollisesti nylkytystä.

Saimme paljon hyviä neuvoja, joista tärkein on hihna löysällä ja itse rento asenne. Kouluttaja neuvoi myös kokeilemaan ohituksia juosten, jolloin koira ei ehkä ehdi keskittyä niin paljon vastaantulijaan. Ehkä. Itse suhtaudun tähän epäilevästi, mutta mahdollisesti kokeilemme sitäkin joskus. Toinen neuvo oli lenkkeillä puhuen puhelimessa kaverin kanssa, jolloin itse ei keskity niin paljon koiraan, ja koirakin on rennompi. Tämä voisi oikeasti toimiakin. Ja namiohituksia täytyy tehdä, paljon, koska ne toimivat meillä hyvin. Eikä toisia koiria saisi vältellä liikaa, jottei niistä tule "juttua", vaan pikemminkin tulisi tehdä paljon (onnistuneita) ohituksia, jotta niistä tulee arkipäivää.

Kohta alkaa koulu, ja joudumme lenkkeilemään samoihin aikoihin "kaikkien muiden" kanssa, joten varmaan ohituksiakin tulee sitten enemmän. Kaikenkaikkiaan oli todella hyödyllinen kurssi, jostai sain irti juuri sen, mitä lähdin sieltä hakemaankin.

2 kommenttia:

  1. Meilläkin on Freddyn kanssa vähän samantapaisia ongelmia kuin teillä. Freddy ei ole vihainen tai aggressiivinen, eikä se rähjää heti toisen koiran nähdessään, mutta joskus se alkaa rähistä siinä vaiheessa kun hihna kiristyy ja kierrokset alkaa nousta. Ei tosin aina, mutta joskus. Tekisi varmaan meillekin ihan hyvää tommonen ohituskurssi. Missä te kävitte kurssin? :)

    VastaaPoista
  2. Kävimme kurssin Koirakeidas-nimisessä koirakoulussa, Vantaalla. Lämpimästi voin suositella paikkaa, tosi mukavat ja asialliset kouluttajat, eikä ryhmät ole liian isoja, jolloin kaikki saa yksilöllistä opetusta. Myös jokainen koira huomioidaan yksilönä ja harjoituksia sovelletaan sen mukaan. :)

    Nettisivut: www.koirakeidas.com

    VastaaPoista