maanantai 8. maaliskuuta 2010

Yli 1000 kävijää!

Yli 1000 kävijää täällä jo! :D Harmi, ettei mulla nyt ole mitään ihmeellisyyksiä sen kunniaksi, mutta tässä lähipäivinä lisään joitain kuvia Tomosta tänne.

Tänään oli taas kurssipäivä, Tomo rauhoittui nyt tosi nopeasti, aluksi se veti ja möykkäsi vain pienen hetken, ja sitten oli siivosti suurimman osan aikaa. Harjoituksina oli vanhoja tuttuja sivulletuloa, seuraamista ja paikallamakuuta, lisäksi ohitusharjoituksia, jotka menivät hyvin.

Kysyin myös neuvoja kouluttajalta koskien Tomon outoa käytöstä vieraita koiria kohtaan, ja hän oli myös hieman ihmeissään. Siis ensin Tomo on innoissaan, mutta sitten alkaakin räyhätä?! Hän ehdotti, että alkaisin pitää päiväkirjaa, johon kirjaisin kaikki tilanteet, joissa kohdataan toisia koiria, ja kirjoittaisin muistiin kaikki yksityiskohdat, räyhäsikö toinen koira, kiristinkö hihnaa, mikä etäisyys oli kun rähinä alkoi, oliko namia, minkä näköinen koira, tuttu vai ei, uros vai narttu jne. Koska perusluonteeltaan Tomo ei minusta edelleenkään ole arka tai aggressiivinen tai mitään sellaista.

Mielenkiintoista oli myös, kun kävin ihastelemassa salukeja Hämeenlinnan lähellä, ja tämä kasvattaja sanoi, että hänellä on yksi koira, joka innostuu välillä niin paljon, ettei se tiedä mitä se tekisi, sillä ikään kuin keittää yli, jolloin se saattaa esim. alkaa tapella. Tomon käyttäytymisen taustalla voisi olla jotain vastaavaa, koska se selvästi kiihtyy toisista koirista aivan älyttömästi. Voisi olla siis perusteltua olettaa, että kyseessä olisi esim. sijaistoiminto, turhautuminen tms. Asiaa täytyy alkaa selvittää mitä pikimmiten.

Ohjaaja myös sanoi, että moni dallun omistaja on kertonut, että heidän koiransa aiheuttaa usein rähinöitä, joko käymällä itse päälle, tai olemalla se jonka kimppuun käydään. Kuulemma se saattaa johtua dallujen värityksestä, joka jotenkin voi provosoida muita koiria. Tiedä sitten, voi hyvinkin olla mahdollista.

1 kommentti: