lauantai 20. maaliskuuta 2010

Ruokinta heittää taas häränpyllyä

Tomon vatsa on taas ollut löysällä. Ei varsinaista ripulia, mutta ei mitään kiinteää tuotostakaan. Luulen, että nappulat ovat tähän syynä, että joko Canidae ei ollutkaan sopiva merkki, tai sitten nappulat ylipäätänsä eivät sovi meille. Tällä hetkellä Tomo syö NEUta ja lisäksi lihaa, naudanmahaa yms., samaten nyt on menossa Inupekt Forte -kuuri, ja maitohappobakteerikuuri. Annoin myös matokuurin, mutta sillä ei ollut vaikutusta suuntaan tai toiseen. NEU on aiemmin sopinut meille hyvin, mutta nyt annoin vogelia, jossa olikin omenaa, ja sehän ei meille sovi...

Olenkin pohtinut kaikenlaista, ja koettanut nyt yksinkertaistaa ruokavaliota. Jos maha ei nyt tule kuntoon, niin täytyy aloittaa Tomon kanssa eliminaatiodieetti, johon en kyllä tahtoisi ryhtyä, mutta jos sopivaa ruokavaliota ei muuten löydy, niin ei varmaan ole vaihtoehtoja. Syynä saattavat olla viljat; silloin, kun Tomo söi barffin periaatteita noudattaen, pienemmällä luumäärällä, ilman viljoja, sen vatsa oli paremmassa kunnossa kuin ikinä. Joten ensin kokeillaan jättää viljat pois ja korvata ne kasviksilla.

Toinen hyvä syy muuttaa ruokinta kertaheitolla sellaiseksi, ettei sitä toivottavasti tarvitsisi enää miettiä, on se, että minusta Tomo rapsuttelee itseään aika paljon, ja sen kirsu on ollut rohtunut viime aikoina. Enää ei voi pakkastakaan syyttää, ja rasvan puutteeseen en edelleenkään usko, en meidän ruokavaliolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti