lauantai 5. joulukuuta 2009

Naks!

Lainasin kirjastosta kirjan Naksutinkoulutusta koirallesi. Lueskelin sitä hetken ja mietin; tätähän me olemme Tomon kanssa tehneet kaiken aikaa - ilman naksutinta. Minulla nami kädessä, vailla minkäänlaista houkuttelua Tomo sai itse keksiä miten saa namin. Mutta tuon kirjan luettuani, pitihän se naksutin hankkia myös :D Jonkin verran uutta tietoakin sain tietysti, ja kirja valaisi asioita.

Siispä ehdollistin Tomon naksuttimeen, ja nyt olemme treenailleet ahkerasti. Olemme harjoitelleet uusia temppuja; avaimet, kännykkä ja anna pusu. Kännykkä suju jo hienosti, Tomo löytää kännykän piilostakin ja tuo sen minulle :) Muut ovat vielä harjoitteluvaiheessa. Avaimet luonnollisesti tarkoittaa, että pitää löytää avaimet ja tuoda ne minulle. Pusun Tomo antaa koskettamalla nenää kuonolla.

Seuraavaksi on vuorossa tervehtimisen opettelu kunnolla, jotta Tomo ei enää hyppisi ihmisiä vasten. Se on nyt alkanut hyppiä, eikä se ole miellyttävää, jos esim. käymme kylässä jossain, missä on lapsia. Serkkuni taitavat vähän pelätä Tomoa.. Sitä suuremmalla syyllä täytyy opettaa se tervehtimään rauhassa ja hyppimättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti