perjantai 15. tammikuuta 2010

Energiaa on.

Päivittely on (taas) vähän jäänyt. Anteeksi. On ollut jonkin verran kiireitä, hädin tuskin olen muistanut koko blogia ^^; Nyt on kuitenkin päivittelyä tulossa kuvien kera.

Kotiruoka on sopinut Tomolle hyvin. Kertaakaan ei ole ollut ripulia, ja kuluneen kuukauden aikana Tomo on oksentanut vain kerran, sekin tallilta tulon jälkeen, lannan syönnillä saattoi olla osansa tuohon reaktioon... Muutoin vatsa on ollut kunnossa, ja Tomon korvat ovat lakanneet haisemasta! Kertoo minusta jotakin ruokinnan sopivuudesta ;) Tällä hetkellä Tomon ruokalistaan kuuluu seuraavaa:

- kalkkunaa
- Murre-mixejä: kana, sika ja poro (poroa Tomo ei halunnut syödä, niitä ei siis jatkossa varmaan kauheasti ostella, mutta mahdollisesti korvataan Kennelrehun poronlihalla)
- kasvissosetta (sis. kurkkua, kesäkurpitsaa, porkkanaa, salaattia, persiljaa, valkosipulia, mustaherukoita)
- puuroa (sis. riisiä, kauraa, ruista)
- lohta
- rypsi-, pellavansiemen-, lohi- ja oliiviöljyä
- kananmunia
- broilerin jauhettuja siipiä
- merilevää
(- C-garlic eli c-vitaminoitu valkosipulirouhe, ostoslistalla kun menen seuraavan kerran ostamaan ruokaa)
(- maksaa, myös ostoslistalla)

Ruokinnan perustana toimivat vaaleat lihat, kalkkuna ja broileri, jota täydennetään muilla. Kananmunia menee melko paljon myös. Näin siksi jotta vältettäisi virtsakivet. Tomolle on maistunut kaikki paitsi tuo poro-mix, joka haisi omaan nenäänkin ällöttävältä :D Sitä se ei suostunut syömään, ja kun Tomo kolmantena päivänä peräkkäin vain nuuhkaisi poro-mix ateriaansa, vaihdoin sen suosiolla muuhun. Vaihtoehtoja on, joten miksi väkisin syöttää jotain, joka ei koiralle maistu?

Tomosta on tullut teini-ikäinen. Ei vielä kauhean selkeästi, mutta huomaa kyllä muutoksia käytöksessä. Koirapuistossa se on alkanut nylkyttää muita (myös ihmisiä, noloa!) ja on selvästi tullut machommaksi. Lenkilläkin kaikki hajut on miljoona kertaa kiinnostavampia kuin mitkään herkut tai pallot, ja ohittaminenkin on mennyt roimasti takapakkia. No tähän astihan kaikki onkin ollut ihan liian helppoa!

Viimeksi koirapuistossa Tomo hyökkäsi rähisemään jonkun puistoon tulleen pennun luokse :O Olin todella järkyttynyt, hain Tomon heti pois, ja lähdettiin puistosta, toivottavasti Tomo oppi tilanteesta ainakin sen, että jos rähisee, niin samantien lähdetään. Toivon todella, että tuo oli vain kertaluontoista, eikä toistu, kun Tomo on tähän asti ollut niin ihanan sosiaalinen ja kiltti kaikille :( Harmittaa sen pennun ja omistajan puolesta kyllä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti