tiistai 17. toukokuuta 2011

Erilaisia

Tänään metsässä lenkillä tulin pohtineeksi, kuinka erilaisia nuo koirat ovatkaan. Melkein toistensa vastakohtia monessakin asiassa. Ajattelin jakaa nämä ajatukset kanssanne.

Tomo on hyin määrätietoinen. Kun se tekee jotain, se tekee täysillä. Esimerkiksi kun annan koirille puruluita, Tomo valitsee yhden, ja määrätietoisesti syö sen loppuun. Kaede taas on sellainen heitukka, joka ei oikein osaa päättää mitä se haluaisi. Se saattaa aloittaa yhtä puruluuta, siirtyä sitten seuraavaan, ja sitten taas edelliseen jne. Toisaalta Kaede jaksaa nakertaa puruluita vaikka koko päivän, kun Tomo taas yleensä kyllästyy nopeammin.

Mitä tulee luoksetuloon, molemmat ovat luoksetulovarmoja periaatteessa. Tomo tulee aina luokse, Kaede taas saattaa tulla luokse, tai se saattaa olla tulematta, jos on jotain jännempää. Joten vaikka Kaede on koirasosiaalisempi, niin Tomo on luotettavampi irtipidettävä. Vaikka Tomo saattaisikin aloittaa tappelun vastaantulijan kanssa, niin silti jos pitäisi valita kumpi karkaa moikkaamaan vastaantulevaa koiraa, se olisi Tomo, koska se kuitenkin tulee takaisin kun sitä kutsuu.

Muiden ihmisten kanssa taas, Kaeden voi antaa kenelle tahansa, se on tasaisesti samanlainen oli se minun kanssani tai jonkun toisen. Toisaalta taas Tomo on paljon enemmän "minun" koirani, eli se käyttäytyy merkittävästi paremmin minun kanssani kuin jonkun muun. Kuitenkin Tomo on helposti lahjottavissa ruoalla, eli jos on ruokaa tiedossa, se toimii kenen kanssa vaan. Silti olen paljon tarkempi siitä, kenelle annan Tomon pideltäväksi tai talutettavaksi, kun taas Kaede pysyy kenen tahansa hallinnassa.

Tomo on vakavisti ja tosikko. Sillä on surkea huumorintaju. Mitä tulee Kaedeen, sillä on pilkettä silmäkulmassa ja se ei ota asioita turhan vakavasti. Jos Tomo olisi ihminen, se muistuttaisi hieman lukioaikaista luokanvalvojaani. Hän ei koskaan ymmärtänyt vitsejä, vaan otti ne aina tosissaan ja vastasi sen mukaisesti. Kun taas jos Kaede olisi ihminen, se olisi hieman erään ystäväni kaltainen, jonka kanssa tuskin muuten puhummekaan, kuin heittämällä läppää.

Vaikka Tomo on aktiivinen koira, niin se kestää toimettomuutta huomattavasti paremmin kuin Kaede. Esimerkiksi pitkät yksinolot eivät ole Tomolle ongelma, ja se kestää hyvin vaikka viikonkin lyhyempiä lenkkejä (tuli testattua kastraation jälkeen) ja on silti kotona rauhallinen eikä esim. tuhoa mitään. Kaede taas herkemmin purkaa ylimääräisen energian kotona riehumiseen tai askarteluun, siinä missä Tomo nukkuu sisällä ja sitten vain räjähtää ulkona käsiin. :'D Toisaalta Kaeden saa helpommin väsytettyä kuin Tomon, joka ei väsy juuri koskaan.

3 kommenttia:

  1. Tomo kuulostaa ihan mukavalle pilkulle, varma suorittaja. Hieman muistuttaa edesmennyttä dalmis urostani kuvausten perusteella, joka oli myös hyvin varma suorittaja. Tosin Berryllä oli aika hyvä huumorintaju ja pelasimme tosi hyvin yhteen, varsinkin vanhemmiten Berrystä tuli tosi huoleton kaveri jonka kanssa oli mukava liikkua paikassa kuin paikassa. Ja se ihanuus, että ei haitannut juuri mainitsemasi viikon toimettomuus, mutta aina valmiina toimintaan jos niikseen tulee.

    VastaaPoista
  2. Pia!
    Joo, on Tomo tavallaan varma. Toisaalta se on jonkunverran impulsiivinen, mutta niitä impulsseja jolloin se sinkoaa johonkin suuntaan X on oppinut aika hyvin ennaltaehkäisemään, kun tuntee koiran. Mitä enempi Tomo on aikuistunut, sitä luotettavampi siitä on tullut, ja nyt kastraation jälkeen siitä on jo tullut ihan tosi hyvä, selvästi on rauhallisempi pallittomana, ja hyvä niin.

    VastaaPoista