sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Raporttia mölleistä

Lyhyehkö raportti niistä möllikisoista. Sijoituimme hienosti viimeisiksi, mikä nyt ei ollut yllätys, kun katsoi niiden muiden suorituksia ja vertasi niitä Tomoon. Kaikenkaikkiaan Tomo toimi kuitenkin tosi hienosti, ehkä jopa paremmin kuin treeneissä yleensä! (Y) Mitään kauhean vaikeaahan tuossa ei ollut, ja sai palkata ja käyttää nameja yms. ihan niin paljon kun tahtoi. :D Noin yleisesti ottaen olen tyytyväinen, eihän tuolta sijoituksia lähdettykään hakemaan, vaan kokemusta. Menee varmasti vielä aikaa, ennen kuin Tomon saa toimimaan kokonaan ilman palkkausta.

Luoksepäästävyys: Tomo hyppäsi tuomaria vasten... ajattelin, että parempi, että minä näytän hampaat kuin että tuomari katsoo ne, ja onnistuihan se, Tomo oli hiukan levoton, muttei varsinaisesti vastustellut. Pisteitä 6/10, ylitti odotukset. :D

Leikki: Tomo leikki hienosti, oli tosi innoissaan lelusta, repi ja taisteli, mutta päästi myös käskystä irti. Ei lähtenyt huitelemaan lelun kanssa. Pisteitä 9/20, tälle olisin kaivannut perusteluita, että miksei saatu enempää pisteitä. Koska Tomo ei mun mielestä tossa sen leikkimisessä nyt ole niin suurta eroa noiden perinteisempien pk-rotujen leikkiin. Ihan samalla tavalla Tomo leikkii - repii ja taistelee lelusta, juoksee sen perään jos menen lelun kanssa karkuun jne. Ei päästä irti, jos ei sitä pyydä päästämään.

Seuraaminen: Sujui mun mielestä hyvin, mutta paljon käytin kyllä nameja. Pitkiä pätkiä meni ilmankin houkuttelua, ja käännökset oli hienoja. Kontakti pysyi. En muista pisteitä tästä, mutta jotain 7/15 taisi olla.

Palkkaaminen seuraamisen jälkeen: heitin Tomolle namin maahan. 7/10. :D

Luoksetulo: Tomo ei pysynyt paikallaan.. yllätys yllätys, pyydettiin siis avustaja pitämään siitä kiinni. Luoksetulo itsessään oli tosi vauhdikas, Tomo ei ihan saanut hidastettua ajoissa, ja törmäsi jalkoihini... Tästä saatiin muistaakseni 7/10.

Paikallamakuu koiran tason mukaan: Meidän heikoin liike. Jäin hihnanmitan päähän, kävin välillä palkkaamassa, mutta just, kun olin vapauttamassa, niin Tomo nousikin ylös, ja jouduin laittamaan sen uudestaan maahan. Saatiin tästä sitten 4/10.

Toisen koiran kohtaaminen/ohitus: Sujui kuten normaalit ohitukset lenkillä, varmuuden vuoksi käytin nami-imutusta, kun koirat menivät vastakkain. Tästäkään en muista pisteitä, mutta kauheasti ei mene vikaan, jos sanon, että olivat 5/10.

Koiran yhteistyö ohjaajan kanssa: Mun mielestä Tomo meni kivasti ja teki hyvää yhteistyötä, ollakseen Tomo. :D Eihän sen yhteistyöhalukkuus tule varmaan ikinä olemaan samanlaista kuin jollain sakemannilla tai malikalla, vaan Tomo tekee yhteistyötä, jos se itse hyötyy siitä, ja jos mulla ei vaikuta olevan mitään kiinnostavaa, se keksii itselleen parempaa tekemistä. Ominaisuus, josta koirassa pidän. Muistaakseni pisteet oli tässäkin jotain 5/10 luokkaa.

Kokonaisuudessaan 51 pistettä.

Joihinkin kohtiin olisin tosiaan kaivannut perusteluja, mutta tuomari ehti lähteä, ennen kuin sain meidän pöytäkirjan ja pisteet nähtäväksi, joten en saanut tilaisuutta kysyä. Ihan mukava kokemus kuitenkin, kun tosiaan oli sillä asenteella, että ei mitään ressiä, vaan mennään ihan oman tason mukaan, kun se kerta on sallittua. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti