tiistai 27. heinäkuuta 2010

Saltvik kutsuu

Emäntää kutsuu Saltvikin viikinkimarkkinat, jonne lähtö on huomenna aamulla epäinhimillisen aikaisin, kello 4.00 . Tomo jää hoitoon vanhemmilleni, koska se ei täytä autenttisuusvaatimuksia, eiku mitä? Ei vaan, koska markkinoille ei varmaankaan saa ottaa koiria. En oikeastaan edes vaivautunut ottamaan selvää asiasta. Seuraavat viisi päivää vietän siis hihhuliolosuhteissa Ahvenanmaalla, palailen asiaan ensi maanantaina, ja toivotaan, että seuraava päivitys sisältää paljon kuvia. Toivotaan myös, että Tomo osaa käyttäytyä asiallisesti poissaollessani.

tiistai 20. heinäkuuta 2010

Kotitokoilua

Treenasimme Tomon kanssa vähän tokoa tänään. Sellaisella harrastelumielellä, ja jos nyt vaikka joskus hamassa tulevaisuudessa pääsisi ihan jotain oikeasti harrastamaankin, niin olisi toki hienoa. Sitä odotellessa...

Aloitimme vauhdikkaalla luoksetulolla, samalla tuli treenattua paikallaoloa. Tomo sanoo "Mulle nami heti nyt kun tulin näin hienosti luokse ja odotinkin ihan loppuun asti paikallani!"

Sitten perusasentoon sivulle. Tämäkin sujuu nykyään mallikkaasti, Tomo tulee enää harvoin vinoon, toisin kuin talvella, jolloin vinous oli enemmän sääntö kuin poikkeus.

Seuraamista hieman, sekin sujui tänään ihmeen hyvin. Tomo piti kontaktin ja seurasi pitkiäkin matkoja kauniisti.

"Valmis" ja palkka lähti lentoon...

... koira lähti palkan perässä myös lentoon. :'D Piste sille, joka löytää kuvasta myös sen lentävän herkkupalan.

Loppupalkkaus patukalla - Tomolla hullunkiilto silmissä. :D

"Kimppuun!" - Tomo on helppo motivoitava, kun sille kelpaa leikki ja ruoka. Toisinaan kehut myös.

Selailin vähän netistä harrastusmahdollisuuksia, ja kutkuttaisi liittyä jäseneksi Helsingin Palveluskoiraharrastajiin, jolloin pääsisi viikoittaisiin tottistreeneihin ja olisi mahdollisuus treenata myös pk-lajeja. En kuitenkaan ole ihan varma uskallanko, vai pitäisikö odottaa kevääseen. Treenit alkaisivat heti elokuun alusta, eikä jäseneksi liittyminen velvoita mihinkään. Toisaalta ei tee mieli maksaa jäsenmaksua turhasta, eli jos jäseneksi liittyy, niin kyllä se on sitten myös otettava kaikki irti!

Agilityseuroihin on niin pitkät jonot, että niihin en viitsi lähteä edes yrittämään, kun en kuitenkaan ole niin tositosi innostunut agilitystä. Enemmän vetää puoleen nuo pk-lajit, agilityä tyydytään harrastelemaan silloin tällöin jollain kursseilla. :)

sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Suunnitelmia elokuulle

Elokuussa meillä on Tomon kanssa paljon ohjelmaa. Ensinnäkin pissakontrolli 2.8., jossa katsotaan, oliko siitä hormonipiikistä mitään hyötyä. Saman päivän iltana alkaa kantarelli-kurssi (yhteensä 6 kertaa), jonne äiti halusi minun osallistuvan Tomon kanssa, jotta voi sitten ottaa Tomon avukseen etsimään sieniä metsään. Ilmoittauduimme myös ohitukset kuntoon -kurssille (3 kertaa), koska Tomo nostattaa edelleen kierroksia vastaantulevista koirista, vaikka se onkin jo huomattavasti paremmin hanskassa, ja haukkuvia ja rähiseviäkin koiria on ohitettu ihan hiljaa.
Lisäksi, jos vaan suinkin on rahaa, hankin vihdoin Tomolle vetovaljaat, ja aloitamme sen paljon puhutun canicrossin. Luin juuri kirjan Koiran lihashuolto (Minna Saarelainen & Timo Vallius, Art House 2010), ja siitä innostuneena olen varovaisesti kokeillut myös hieroa ja venytellä Tomoa. Olen myös tehnyt muutamia harjoituksia kirjan ohjeiden mukaan, joiden pitäisi parantaa koiran koordinaatiokykyä, tasapainoa ja kehonhallintaa.

lauantai 10. heinäkuuta 2010

Uimarikoira!

Kävimme tänään Tomon kanssa uimassa. Se meni ihan kokonaan veteen ja uikin pientä rinkulaa rantavedessä. Kerran se hyppäsi laituriltakin veteen ja ui äkkiä rantaan kun vesi olikin syvää :D Vesi oli vielä selvästi vähän jännää, mutta kyllä siitä näki, että kovasti se olisi halunnut tulla veteen perässäni. Rantavedessä juokseminen ja vesiroiskeiden jahtaaminen oli kaikista eniten pop, ja Tomo oli ihan innoissaan, kun roiskutin vettä sille "saalistettavaksi".

Huomenillalla menemme katsastamaan Kråkön hiekkakuoppaa, missä myös uintimahdollisuus + Tomo saa ainakin juosta jos ei muuta. Toivotaan, ettei paikalla ole muita, niin saadaan rauhassa riehua. :D Täytyy varata kamera mukaan, niin saa kuvamateriaaliakin pitkästä aikaa.

torstai 8. heinäkuuta 2010

Eturauhasvaivoja

Eilen illalla huomasin Tomon pissaamisen taas vaikeutuneen. Oireet olivat samat kuin huhtikuussa, jolloin eturauhanen oli turvonnut. Aamulla soitin siis eläinlääkäriin ja varasin ajan, ensin yritin Apexia, missä edellisetkin eturauhasvaivat hoidettii, mutta aikoja ei täksi päiväksi ollut, joten soitin Käpälämäkeen, josta saimme ajan. Palvelu oli tuolla todella mukavaa, ja tilat viihtyisät. Suosittelen!

Ell sitten selvisi, että arvaukseni osui oikeaan. Eturauhanen se oli, pissanäytteestä selvisi, että lievä tulehdus (antibiootteja ei kuitenkaan saatu) ja hurjasti kuulemma siittiöitä. :D Ph 6,5, eli ihan ok, eikä jälkeäkään kiteistä. Tomo sai antitestosteronipiikin, joka oli hirveänkauheankamala niin että piti melkein purra sitä hoitajaa... *rolleyes* Muutoin Tomo sai kehuja avoimesta luonteestaan ja käyttäytyi oikein hyvin.

Kuukauden päästä on kontrollikäynti, jolloin tarkastetaan pissanäyte ja pistetään tarvittaessa toinen piikki. Toivottavasti vaiva menisi näillä ohi, eikä enää uusiutuisi. Jos vielä tämän jälkeen eturauhanen vaivaa, niin se on varmasti kastraation paikka.

tiistai 6. heinäkuuta 2010

Rokotettavana

Tomo kävi tänään eläinlääkärillä 1-vuotis rokotuksilla. Mitään erikoista ei tapahtunut, oli ihan mukava lääkäri ja Tomo ei tapansa mukaan edes huomannut pistoksia. Käytimme myös hyväksemme eläinlääkärin vaakaa, joka näytti hämmästyksekseni vain 25,2 kg. Paino on tullut alas 2 kg viime punnituksesta, joka oli Tomon ollessa 10 kk vanha. Eipä tuo liian laihalta näytä kuitenkaan, parempi olla hoikka.