lauantai 31. lokakuuta 2009

Koirakavereita!

Kävimme Tomon kanssa tänään tapaamassa labradorinnoutaja Nugaa ja sen omistajaa Tiinaa. Menimme koirapuistoon, ja siellä olikin hauskaa. Tomo ja Nuga juoksivat ympäri puistoa ja riehuivatkin aika paljon. Nuga ei ollut Tomoa paljon korkeampi, mutta painoa oli paljon enemmän. Silti leikkiminen sujui ihan hyvin, kunnes Tomo kai kolhaisi itsensä jonnekin ja alkoi ulista :o Koirat olivat kuitenkin riehuneet jo aika paljon, joten päätimme lopettaa siihen. Tomolle ei kuitenkaan onneksi käynyt mitään, mutta aivan mutaisena ja märkänä se oli koko lyhyen kotimatkan ihan kylmissään, ja raukka joutui vielä pesullekin kotona. Melkein koko loppupäivän se onkin tyytyväisenä nukkunut.

Kuitenkin myöhemmin käymään tuli lyhyesti vielä kaverini tiibetinspanieli Usva. Tomo ja Usva eivät aiemmin ole kauhean hyvin tulleet toimeen, Usva on rähissyt vain Tomolle, mutta nyt ne olivat ihan nätisti. Ehkä nekin joku päivä vielä tulevat kunnolla toimeen, ja me omistajat saamme rauhan ;)

perjantai 30. lokakuuta 2009

Pakkaset tulevat

On kylmä. Pakkasta peräti pari astetta. Tomon kanssa ollaan tehty lyhyitä lenkkejä, eilen vähän pidempiä, kun oltiin taas maaseudulla. Kuvasinkin Tomoa vähän, kun oli kaunis, aurinkoinen päivä :)
Harmittaa kuitenkin, etten saanut Tomon uutta lämpömanttelia valmiiksi. Olin jo hyvässä vauhdissa, kunnes tulikin sähkökatko, eikä silloin voi mitään ommella. Sitten tulikin jo kiire hakemaan kaveria töistä meille kyläilemään ja ompelu jäi siihen. Ja tänään siitä olisi ollut tallilla iso hyöty, kun on noin kylmäkin.

Tässä pari päivää sitten Tomon ohitus meni taas takapakkia. Olimme kapealla jalkakäytävällä, ja vastaan tuli nainen kahden villakoiran kanssa. Kuten tapanani on, otin Tomon vierelle kävelemään ja makupalan esille, mutta villakoirat olivatkin rähisevää sorttia (vahvistaa ennakkoluulojani pikkukoirista joita ei ole koulutettu), ja kun olimme kohdalla, alkoi valtava haukkuminen ja ulina. Kohtuutonta olisi vaatia pentua vielä ohittamaan kahta rähisevää koiraa parin metrin päästä, joten kiiruhdimme vain pois, ja Tomo vähän väliä vilkuili taakseen. Tänään se on sitten jäänyt vilkuilemaan kaikkien koirien perään, vaikka ohittaakin nätisti :/

Ohessa vauhdikas kuva Tomosta!

tiistai 27. lokakuuta 2009

Tuhoamisvimma


Tomolla on hampaiden vaihtumisen myötä alkanut todellinen puremis- ja tuhoamisvimma. Onneksi se suuntautuu enimmäkseen sallittuihin kohteisiin, kuten tänään tyynyyn, joka koki kovan kohtalon. Koko keittiön lattia oli vanun peitossa ja Tomo repi innolla lisää tyynyn sisuksista :D Sain sitten siivota... Sotkusta tulee kuva, jahka löydän sen muistikortinlukijan!

Kävin ostamassa Tomolle tänään takkikangasta, sellaista ihanaa metsänvihreää, ja vielä vedenpitävää. Kankaan + pikalukon + nailonnauhan hinta oli yhteensä 6,13 euroa, vuorikangas ja muut tarvikkeet löytyy kotoa, joten halvalla pääsee. Pääsen ompelemaan huomenna tai torstaina, ja toivottavasti saan sitten kuvan tekeleestä, mikäli se onnistuu. :)

maanantai 26. lokakuuta 2009

Tomo 4 kuukautta

Tomo täytti tänään 4 kuukautta, sen kunniaksi tehtiin aamulla pitkä irtijuoksentelulenkki, ja illalla Tomo pääsi tallille mukaan (siinä nyt ei sinänsä ole mitään erikoista, Tomo on aina mukana tallilla ;) ). Siellä olikin todella hauskaa, Tomo oli ihan innoissaan kun pääsi autosta ulos. Se olisi mielellään myös lähtenyt kahden tallilta bussipysäkille kävelevän tytön mukaan, mutta tulihan se takaisin sieltä sitten, kun huusi.

Joudun kyllä nyt sanomaan, että kuvia ei olekaan. Tai kuvia olisi, mutta muistikortinlukijani on kateissa, enkä saa kuvia kamerasta koneelle :/

Olen muuten huomannut, että aina jos lenkillä tulee vastaan hevosia, niin Tomolla on joku vastustamaton halu lähteä niiden perään. Kyse ei ole riistavietistä, silloin Tomo käyttäytyy ihan eri lailla. Näinköhän se, että dalmikset ovat olleet vaunukoiria joskus, tulee esille ;)

Lopuksi vielä hiukan "faktaa". Tomo painaa nyt tasan 15 kiloa, kotivaa'alla punnittuna. Eli voi sittenkin heittää vähän tuo lukema. Se syö Mera Dog Junior 2 -nappulaa (vaihdoimme siihen juuri, ennen oli Eagle pack) ja lisänä lihoja, puuroja ja kasvissoseita. Ja kaikkein paras fakta on tietenkin se, että Tomolla on sama syntymäpäivä kuin minulla ;)

sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Vatsapöpö (taas)

Tomolla oli viime yönä TAAS vatsa löysällä, ja jouduin yöllä heräämään kolme kertaa viemään sitä ulos. Silti oli yhdet kakat matolla. Ei tietenkään lattialla, vaan matolla :x

Nyt on kuitenkin jo parempi, tänään päivälenkillä kakka oli jo lähes normaalia, ja ruoka ainakin maistuu hienosti (tosin sitten kun Tomolle ei ruoka maistu, niin se on kyllä jo henkihieverissä). En kyllä ymmärrä, miten tuolla voi koko ajan olla vatsa löysällä! Olen kohta expertti koirien vatsavaivojen hoidossa, jos tämä jatkuu, joka viikko melkein saanut hoitaa ripulista kärsivää koiraa.

Mutta jos kuivamuonan vaihtamisen myötä ei tämä jatkuva ripuli helpota, täytyy tietenkin alkaa selvittää, missä on vika. Toivottavasti kuitenkin ruoan vaihto nyt auttaisi.

Muokkailen vielä, ja kehtaan luvata kuvia Tomosta huomiseen mennessä!

lauantai 24. lokakuuta 2009

Kursseilua

Tänään oli arkitottelevaisuuskurssin toinen ja viimeinen kerta. Hauskaa siellä kyllä oli ja hyödyllistä treeniä, pääsimme harjoittelemaan luoksetuloa, hihnassa kävelyä, paikalla oloa, ihan peruskäskyjä ja ohittamista. Tomo käyttäytyi enimmäkseen hienosti, vaikka tietenkin se hinkui kaikkien muiden koirien luokse aina, kun ei tehty mitään.

Tehtäviin Tomo kuitenkin keskittyi hienosti, paikallaolo tuotti vaikeuksia tosin, kun Tomo on tuollainen menijä, joka mieluiten vaan juoksisi koko ajan täysiä :D Hyvin se kuitenkin sujui lyhyitä aikoja. Tomo taisi kuitenkin lopussa vähän väsyä, ja se malttoi hetken köllötellä vieressäni, kun kuunneltiin, mitä ohjaajalla oli sanottavaa.

perjantai 23. lokakuuta 2009

Ohitus hallussa ja tassuhaava!

Jes, pakko tulla hehkuttamaan päivälenkkiä, kun Tomo käyttäytyi niin hyvin! Ensin vastaan tuli nainen kahden kiinanharjakoiran kanssa, ja Tomo ohitti ne hienosti! Seuraavaksi takaa tuli remuava poikajoukko hurjaa vauhtia pyörillä, komensin Tomon istumaan, ja sehän melkein istuikin, vilkuili vaan poikia, istumista vaikeutti lähinnä märkä maa. Kaikki ihmisetkin ohitettiin hienosti, pääsimpä kehumaan Tomoa paljon!

Sitten kyllä matkan varrelta olisi kaikki pitänyt poimia suuhun kanniskeltavaksi, olenkohan sittenkin saanut noutajan? :D

Sivulla seuraamistakin harjoiteltiin, tai oikeastaan Tomo on osannut sen jo pitkään, mutta nyt vasta on alettu liittää vihjesana mukaan toimintaan, eli "sivulle".

Miinuksena oli, että Tomo taisi astua lenkillä lasinpalaseen, ja sai pienen haavan tassuunsa. Se lakkasi jo vuotamastakin, enkä edes olisi huomannut koko haavaa, jos keittiön lattialla ei olisi ollut verisiä jälkiä... Putsasin haavan keittosuolaliuoksella ja seuraavaksi edessä soitto eläinlääkärille, että pitääkö käydä näyttämässä.

Jäjestämistä (melkein ainakin)

Tein eilen Tomolle lyhyen (15 m?) jäljen pihanurmelle, ja laitoin vielä namejakin matkalle. Kyllähän tuo yllättävän hyvin tajusi pointin, taisi olla kyllä enemmän namien jäljestystä, mutta välillä kyllä haisteli ihan niitä jalanjälkiäkin :D Ehkä ensi kerralla jätetään namit pois, loppuun vain herkkua, niin Tomo toivottavasti malttaisi vähän paremmin. Namit on liian ihania sen mielestä :D Mutta ihan hyvänä aktivointinahan tuo toimii, vaikkei "oikeaoppinen" jälki olisikaan.

Ja unohdin meidän maksamakkarapötkön vanhempien luokse, kun käydään Tomon kanssa siellä talonvahteina, kun äiti ja isä ovat lomalla ulkomailla. Ja oman hammasharjan myös, mutta maksamakkarahan on toki paljon tärkeämpi :D No huomenna varmaan mennään sinne taas.

torstai 22. lokakuuta 2009

Piiitkä metsälenkki

Kävimme Tomon kanssa tänään pitkällä metsälenkillä - Tomolle liina perään ja vapaaksi. Yllättävän pitkä tuo 10 metriä, vaikka kuulostaa lyhyeltä. Tomo kuitenkin pysyi hienosti vapaana, tuli joka kerta luokse käskystä, ja ahkeraan seurasi missä menen. Välistä lähti viipottamaan siihen suuntaan, mihin luuli minunkin jatkavan, mutta olinkin ovela ja vaihdoin suuntaa aina kun näin kävi - ja johan se malttoi katsoa mihin minä oikeasti menen! Oli kyllä mukavaa ja rentouttavaa, teki itsellekin hyvää päästä metsään kävelemään.

Aikomuksissa on vielä tänään tehdä jälki Tomolle, ja vähän myöhemmin sitten katsoa, tajuaako Tomo hommasta mitään :D Varmaan siitäkin tulee raporttia tänne myöhemmin.

keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Maksamakkaran voimalla

Saimme Tomon kanssa viime viikonloppuna pentukurssilla loistavan palkkausvinkin; maksamakkaraa suoraan sellaisesta puristettavasta tuubista. Ei likaannu taskut eikä kädet, palkkaus on helppoa muös hanskat kädessä näin syyskylmällä. Ja mikä parasta, Tomo hullaantui heti maksamakkaraan! Se seurasi lenkillä pitkiä pätkiä vierellä minua tapittaen, malttoi ohittaa kaiken vastaantulevan koiria, pyöriä ja ihmisä myöten, koirapuistonkin ohi vain tepasteltiin! Tämä oli niin hienoa, että piti ihan tänne tulla raportoimaan, suosittelen muillekin tätä palkkaustapaa, jos koirille vaan namit kelpaa :D Kätevä ja tehokas!

tiistai 20. lokakuuta 2009

Jee, meilläkin on blogi!

Pitihän sitä aloittaa meillekin blogi, kun "kaikilla muillakin on". Vaikkei edes ole. Tämän blogin tarkoitus on kertoa dalmatiankoira Tomolle ja emännälleen sattuneista kommelluksista, ja ihan arjestakin.

Nyt mainittu veijari nukkuu keittiön lattialla, ilmeisen väsyneenä, koska tapojensa vastaisesti jätti osan päiväruoasta syömättä, ja paha emäntä kieltäytyy antamasta mitään muutakaan ennen seuraavaa ruoka-aikaa. Elämä on ikävää. :b